top of page

Sun, 09 Jul

|

Lähtö Kiasmalta

Opastettu puutarhakierros Avoimet puutarhat – päivänä (5h)

Nyt koodilla Puutarha 10% ale! Lähde mukaan opastetulle kierrokselle tutustumaan ”Avoimet puutarhat” – päivänä erilaisiin puutarhoihin pääkaupunkiseudulla. Kuva: Timo Taulavuori

Registration is closed
See other events
Opastettu puutarhakierros Avoimet puutarhat – päivänä (5h)
Opastettu puutarhakierros Avoimet puutarhat – päivänä (5h)

Time & Location

09 Jul, 11:00 – 16:00

Lähtö Kiasmalta, Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki, Finland

About

Linja-autossa kulkee ryhmän mukana matkanjohtajana ja oppaana itsekin innostunut puutarhaharrastaja Ullis. Toisena oppaana on mukana myös Evenion Petra Vairimaa. Oppaiden mukana pääsee kuulemaan tarinoita Suomen puutarhojen kulttuurihistoriasta, tapaamaan Espoossa ja Kirkkonummella avoinna olevien puutarhojen hoitajia ja jakamaan muiden osallistujien kanssa ajatuksia ja ideoita puutarhaharrastuksen tiimoilta.

Kierroksen aikana on mahdollista nauttia Puolarmaarin kahvilan antimista ja mahdollisuuksien mukaan myös hankkia taimia omaan puutarhaan.

Kierrokselle lähdetään Helsingin keskustasta, Kiasman edustalta Mannerheimintieltä ja päätämme sen Kirkkonummen matkakeskuksen välittömään läheisyyteen. Kirkkonummen asemalta pääsee lähijunalla tai linja-autolla mm. Siuntioon, Espooseen ja Helsingin keskustaan.

Puutarhakierroksen kantavana ajatuksena on vähentää yhteiskuljetuksen avulla yksityisautoilua ja mahdollistaa osallistujille usean puutarhan näkeminen yhdessä muiden puutarhoista innostuneiden kanssa. Toimimme kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti ja toimimme yhteistyössä STF-sertifioitujen kumppaneiden kanssa. (Sustainable Travel Finland)

Ohjelma ja käyntikohteet:

Klo 11 Lähtö Kiasmalta. Mannerheiminaukio 2, Helsinki. Åbergin linja-auto.

Klo 11:15 – 11:45 Meilahti, Arboretum (Helsinki)

Arboretum on perustettu vuonna 1967 tutustumis- ja havaintopuistoksi kaikille kasveista kiinnostuneille. Meilahden erikoisuus on pensasruusulajikkeiden kokoelma, rosarium. Tutustumiskäynnillä keskustelemme oppaan johdolla puista, metsistä ja puulajipuistoista, ja ihmeellisistä luonnonilmiöistä. Meilahden arboretum

Klo 11:45 – 12:15 Kuljetus

Klo 12:15 – 13:00 Onnellinen puutarha. (Espoo)

Tuhannen neliön omakotitontin kokeiluluontoinen puutarha, jota on rakennettu vuodesta 1987 lähtien. Hyötykasveja, raaka-aineita, satokaudesta nautiskelua. Erityisempiä hyötykasveja ovat tyrnit, viinirypäle ja minikiivit, jotka kaikki ovat tehneet satoa puutarhassa jo vuodesta 2000. Tarjolla on erilaisia maistiaisia, kuten esim. minikiivihilloa. Mahdollisesti monivuotisten kasvien taimimyyntiä. Mottona ”puutarha ei koskaan ole valmis”. Onnellinen puutarha

Klo 13 – 13:20 Kuljetus

Klo 13:20 – 14:20 Puolarmaarin ryhmäpuutarha ja kahvila (Espoo)

Puolarmaarin ryhmäpuutarha on Suomen ensimmäinen uuden ajan ryhmäpuutarha, jossa on kunnallistekniikka ja talvilämpimät mökit. Alueella on avoinna viisi puutarhaa ja kahvila, jossa on elävää musiikkia päivän aikana. Puutarhoista löytyy mm. rakennettu etupiha ja kasvimaa, japanilaistyylinen puutarha, perenna- ja pensaspuutarha, metsäpuutarha ja kasvihuonevilpola metsän reunan rauhassa. Puolarmaarin ryhmäpuutarha

Klo 14:20 – 14:45 Kuljetus

Klo 14:45 – 15:45 Kirkkonummen keidas (Kirkkonummi)

Vanha puutarha, jossa uudehko puisto sekä talvipuutarha. Etelä-Suomen kaunein piha 2018 (Oma Piha -lehti). Sipulikasveja, yksi- ja kaksivuotisia, perennoja, pensaita, havu- ja lehtipuita, talvipuutarha, eläinaiheisia patsaita ja viherkatto. Lue lisää: Kirkkonummen keidas

Klo 16 Kierros päättyy Kirkkonummen kauppakeskus Kirsikan pihaan. Kirsikan välittömässä läheisyydessä sijaitsee rautatie- ja linja-autoasema (HSL, VR). Huomaathan, että aikataulu saattaa hieman vaihdella riippuen säästä, liikenteestä ja ryhmän koosta.

***

Valmistautuminen: Säänmukainen vaatetus ja ulkoiluun sopivat kengät. Etenkin lämpöisenä päivänä suosittelemme omaa vesipulloa mukaan. Omat eväät ja mahdollisuus kahvihetkeen kierroksen aikana.

Hinta: 50 € / sis. alv. 24 %

Retken voi maksaa myös ePassilla. Valitset vain oikean tuotteen, ja Evenio saa maksusta ilmoituksen sähköpostiinsa. Olemme yhteydessä saatuamme tiedon ostosta.

Vakuutukset: Evenio Oy on vastuuvakuutettu, osallistujalle suositellaan omaa tapaturmavakuutusta

Vastuullisuus: Edistämme toiminnassamme yhdenvertaisuutta, pyrimme vähentämään eriarvoisuutta ja toimimme inklusiivisesti. Syrjimätön, osallistava toiminta edistää avointa, tasa-arvoista ja mukaansatempaavaa yhteiskuntaa.

Saavutettavuus & esteettömyys: Retken reitti ei sovellu liikuntarajoitteisille. Opastus ja kulku on luonteeltaan rauhallista.

Tickets

Price

Quantity

Total

 • Lippu

  €50.00

  ALV included

  Opastettu puutarhakierros ”Avoimet puutarhat” – päivänä 9.7.2023

  €50.00

  ALV included

  Sale ended

Total

€0.00

Share

bottom of page