Kulttuuri Kylässä! 5.9.2022 Esteetön, opastettu kulttuurikierros Kirkkonummen paikallishistoriaan.

Petra Vairimaa

5 Sept 2022

Lähde mukaan Kulttuuri kylässä – tapahtumaan! Kirkkonummella on syyskuun ensimmäisellä viikolla tarjolla kolme tapahtumaa. Tapahtumat ovat osallistujille ilmaisia, vain ilmoittautuminen vaaditaan.

Kulttuuri kylässä! Esteetön, opastettu kulttuurikierros Kirkkonummen paikallishistoriaan


Milloin? Maanantai 5.9.2022 klo 17:30 – 19:30


Mitä? Esteetön ja inklusiivinen opastettu kävelyretki Kirkkonummen kirkonkylältä Gesterbyn museoalueelle. Tutustuminen Kirkkonummen kotiseutuyhdistyksen navetan ylisillä sjaitsevan varastonäyttelyn esineistöön ja näiden kertomaan tarinaan rannikkoseudulla eläneen paikallisyhteisön elämästä.


Hinta: Ilmainen


Aikataulu: Lähtö Fyyrin pääovilta klo 17:30. Retki päättyy Gesterbyn museoalueelle klo 19:30.


Esteettömyys: Soveltuu pyörätuolilla kulkeville. Tämä noin 1 km:n pituinen reitti kulkee kirkonkylältä asfaltoituja kevyenliikenteenväyliä pitkin Gesterbyn museoalueelle. Reitin varrella on sekä pitkä ylämäki, että alamäki. Gesterbyn museoalueella asfaltti muuttuu hiekkatieksi. Alueella on loivia mäkiä. Navetan ylisille kulku rampin yli, rampin keskellä koholla puisia liukuesteitä. Väli navetan ylisen kaiteen/avatun ulko-oven ja liukuesteiden välillä on noin 1 metri. Varastonäyttelyssä kuljetaan näyttelyn ympäri lautalattiaa pitkin. Väylä on kapeimmillaan noin 90 cm leveä, mutta tämän kohdan voi tarvittaessa kiertää kulkemalla toista kautta. Avustajan mukaantuloa retkelle suositellaan.


Opas: Petra Vairimaa, Evenio Oy. Opastuskieli pääasiallisesti suomi, mutta opas puhuu myös ruotsia ja englantia.


Vakuutus: vakuutusvastuu osallistujalla.


Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/r/L3pAZQ28Zu