top of page

Helsingin seudun saariston historiaa ja nykyaikaa (5,5h)

WIX EVENT Pentala 03-2023 (1920-1080).png

Kuvat: KAMU/Jonna Pennanen, KAMU/Aino Osola  and Evenio/Petra Vairimaa

Lähde risteilylle historiallista höyrylaivareittiä pitkin, ja huomaa, miksi paikalliset ovat kautta aikojen rakastaneet upeaa saaristoaan. Pääset myös vierailemaan ainutlaatuisella, vanhalla kalastajatilalla.
***

Puolipäiväretki alkaa Helsingin Kauppatorilta. Alus suuntaa kohti Espoossa Pentalan saarella sijaitsevaa vanhaa kalastajatilaa. Matkalla ohitetaan mm. Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnan merilinnoitus, viehättäviä purjehduskerhoja ja kesäravintoloita ja reitin varrella sijaitsevia perinteisiä kesähuviloita

 

Perillä Pentalan saarella päästään tutustumaan vanhaan kalastajatilaan, joka on kunnostettu, ja toimii nykyään ulkoilmamuseona. Retken hintaan sisältyy opastettu erikoiskierros ns. Gurlin talossa. Talon kotimuseo esittelee tilan viimeisen asukkaan, kalastajan lesken Gurli Nyholmin, elämää vuonna 1986.

Paluumatkalla nautitaan perinteisestä lohikeitosta, kahvitarjoilusta ja saariston kauniista maisemista.

Vastuullisuus

Edistämme toiminnassamme yhdenvertaisuutta, pyrimme vähentämään eriarvoisuutta ja toimimme inklusiivisesti. Syrjimätön, osallistava toiminta edistää avointa, tasa-arvoista ja mukaansatempaavaa yhteiskuntaa. Retki toteutetaan saariston herkkää luontoa kunnioittaen, ja retkeläisiä kuljettavassa aluksessa käytetään ainoastaan uusiutuvaa biopolttoainetta. Retken järjestäjä lahjoittaa 2 € jokaista osallistujaa kohden John Nurmisen säätiölle, joka tekee arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi – jotta Itämeren perintö säilyy myös tuleville sukupolville.

 

Esteettömyys:

Alukseen pääsee pyörätuolilla kulkusiltaa ja/tai siirrettävää ramppia pitkin, mutta tarvitsemme etukäteen tiedon, mikäli ryhmässä on pyörätuolia käyttävä matkustaja tai matkustajia. Aluksen WC-tila ei ole esteetön. Pentalan saari ja Saaristomuseon alue ovat osittain saavutettavia, ja osittain haastavia pyörätuolilla. Alueella on esteetön wc ja museon päärakennukseen Villa Rosengårdiin sekä taukohuvila Lilla Villaniin pääsee luiskaa pitkin. Huoneiden väleillä on matalia kynnyksiä. Opastuskielet: Suomi, ruotsi, englanti ja saksa Valmistautuminen: Säänmukainen vaatetus ja ulkoiluun sopivat kengät. Etenkin lämpöisenä päivänä suosittelemme omaa vesipulloa mukaan.

 

Vakuutukset:

Evenio on vastuuvakuutettu. Suosittelemme osallistujille omaa vakuutusta.

bottom of page