top of page

su 20. elok.

|

Helsinki

Esteetön brunssiristeily Vallisaareen ja Helsingin Biennaalin (4h)

Lähde mukaan JT-Linen risteilylle Helsingin saaristoon ja opastetulle kierrokselle Vallisaareen! Kuva HAM Helsinki Biennaali

Esteetön brunssiristeily Vallisaareen ja Helsingin Biennaalin (4h)
Esteetön brunssiristeily Vallisaareen ja Helsingin Biennaalin (4h)

Paikka & aika

20. elok. 2023 klo 10.00 – 14.00

Helsinki, Keisarinluodonlaituri 1, 00170 Helsinki

Tietoa tapahtumasta

JT-Line ratkaista kesällä 2023 yleisöristeilyretkiä, aikana risteillään Helsingin edustalla ja rantaudutaan Vallisaareen tutustumaan saareen ja siellä jo toista kertaa järjestettävä Helsinki Biennaaliin. Risteilyn aikana nautitaan Bruket Cafén brunssista, ja perillä Vallisaaressa päästään kahden auktorisoidun oppaan Aleksanterin kierrokselle: toinen oppaista uppoutuu ryhmän Vallisaaren mielenkiintoiseen historiaan ja luontoon, ja toinen opas kertoo Biennaalin taide teoteoksista, sijaitse hyvinmpiin ulkona. Risteilyt lähtevät Helsingin Kauppatorilta ja kestävät 4 tuntia.

Risteilypäivät:

  • Su 20.8.2023 klo 10-14
  • La 9.9.2023 klo 10-14

Risteilyjen aikataulu:

  • Klo 9.40 alus saapuu lähtöpaikkaan Kauppatorin Keisarinluodon laituriin (= Korkeasaaren vesibussin lähtölaituri)
  • Klo 10.00 lähtö risteilylle Helsingin edustan saaristoon. Risteilyn aikana tarjoillaan brunssi, joka sisältää risteilylipun hintaan
  • Klo 11.15 saapuminen Vallisaaren Torpedolahteen
  • Klo 11.30 opastetut kierrokset Vallisaaressa alkavat, tutustuminen sekä Helsinki Biennaaliin, että saaren luontoon ja historiaan
  • Klo 13.30 lähtö Vallisaaresta Torpedolahdesta
  • Klo 14.00 saapuminen takaisin Kauppatorille

Risteilylippujen hinnat:

Aikuiset: 75 €

Opiskelijat ja eläkeläiset: 70 €

Lapset 4–12 vuotta: 45 €

Lapset 0–3 vuotta: 5 €

Risteilylipun hintaan sisältyy laivamatka, opastettu tutustuminen Vallisaareen ja Helsinki Biennaaliini, brunssi ja kahvi/tee. Kuohuviiniä ja muitamia on ostettavissa erikseen aluksen kahvilasta (täydet anniskeluoikeudet).

Lipunmyynnistä vastaa JT-Line >>

Alus:

Risteilyt toteutetaan M/s Ilves-aluksella. Alkuun otetaan maksimissaan 40 osallistujaa, joka riittää pöytäpaikkaan aluksen sisätiloissa. Samassa pöydässä saattaa kuitenkin istua kaksi eri seuruetta johtuen aluksen sisustuksesta. Aluksella on myös hyvä aurinkokansi, jossa on lisää pöytäpaikkoja. Alukseen myös sähköpyörätuolilla. Pyörätuolia käyttävä vaatimus eriään lisäämään varausta tehdessä pyörätuolivaraus, jotta sujuva risteilykokemus on taattu.

Esteettömyys ja saavutettavuus:

Kauppatori (os. Kauppatori, Eteläranta, Helsinki): saapuminen ja laiturialue

Laiturialueen läheisyydessä ei ole varsinisia esteettömiä autopaikkoja.Helsingin kaupungin Palvelukartasta löydät tarkemmat tiedot alueen pysäköintimahdollisuuksista. Saattoliikenteellä parhaiten tilaajalla Vanhan Kauppahallin läheisyydessä. Vanhan Kauppahallin puolelta tulee saapua muutenkin, sillä sitä kautta saapuessa reitti kohti laiturialuetta Kauppatorin keskellä on asfaltoitu ja mukulakivi alkaa vasta laiturialueen läheisyydessä. Laiturialueen edusta on muutoin esteetön ja odotusalueella on penkkejä istumista varten. Laiturille jää pieni kaltevuus, mutta käytävät ovat leveitä ja laiturilla on helppo liikkua myös apuvälinein.

Kulku vesibussiin:

Vesibussiin Ilves kuljetaan pyörätuolille suunniteltua ramppia pitkin, jonka pituus on 183cm ja leveys 74cm. Vesibussin sisääntulotasolla on tilaaja olla isommalla apuvälineellä ja tilaan jää yli 150 cm käännähdysympyrä. Aluksen alamatkustamoon kulkevan portaikon leveys on 170 cm ja portaissa kummallakin puolella käsijohteet. Aluksessa on mahdollisuus omatoimiseen virvokkeiden ostamiseen esteettömällä tasolla. Aluksessa ei ole esteetöntä WC-tilaa. Perillä Vallisaaressa on kuitenkin esteetön WC-tila.

Avustajat:

Avustettavan kanssa saapuva henkilökohtainen avustaja on oikeutettu osallistumaan retkelle lasten lipulla (45 €), kun avustettavalla on EU:n vammaiskortti, jossa on A-merkintä. Lisäksi avustajan lipun hintaan sisältyy myös brunssiruokailu aluksella.

Kulku Vallisaaressa:

Vallisaari luontosaarella. Opastetulla tarpeen kuljetaan noin asiaa pituinenAleksanterin kierros. Reitin väylät ovat pääasiassa soraa ja hiekkaa. Juurakoita tai ammattia reitillä ei ole. Reitin varrella on myös muita mäkiä, muuttutjyrkkiä. Reitin jyrkkyydet on merkittytähän karttaan. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. Maasto kannattaa niin ota huomioon, kun välineen mukaan tuloa ja mukaan otettavia apuitä. Sähköpyörätuolilla ja muilla sähköisillä apuvälineillä voi liikkua saarella. Manuaalinen pyörätuolilla liikkuvan kannattaa huomioida, jotta avustajan mukana oloaalolla kaikilla huolto. Lastenrattaiden kanssa saarella pystyy liikkumaan. Vallisaaressa on kahviloita ja konttiravintola terassipaikoin. Kaikkiin kahviloihin on korkeuseroja, mutta myös rampit pyörätuoleilla liikkuville. Vallisaaressa esteettömät wc:t.

Lue lisää Vallisaaren esteettömyydestä:

https://helsinkibiennaali.fi/esteettomyys/

https://www.palmuasema.fi/vallisaari-ja-helsinki-biennaali-pyoratuolilla/

https://www.palmuasema.fi/vallisaari-sahkopyoratuolilla/

Lue lisää Helsinki Biennalista:

Helsingin Biennaali on kahden vuoden vuoden toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen, HAM Helsingin taidemuseoon ja eri puolille Helsinkiä. Biennaali järjestetään toista kertaa 11.6.–17.9.2023. Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin ja ruutikellareihin. Biennaalin tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo.

Risteilyt toteutetaan yhteistyössäJT-Linen,Ilta jaBruket Cafén kanssa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page