top of page

Hurmaava saaristokierros ja kesäinen taide-elämys Helsingissä (4h)

Lähde kesäiselle risteilylle nauttimaan merellisen Helsingin ja Espoon maisemista, kuulemaan alueen historiasta ja näkemään paikan päälle miten luonto ja kaupunki yhdistyvät toisiinsa. Lisäksi pääset tutustumaan juhlavuoden näyttelyyn Didrichsenin taidemuseossa.

Puolipäiväretki alkaa Helsingin Kauppatorilta. Alus suuntaa kohti Espoon ja Helsingin rajalla Kuusisaaressa sijaitsevaa taidemuseo Didrichseniä. Matkalla ohitetaan mm. Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnan merilinnoitus, viehättäviä purjehduskerhoja ja kesäravintoloita, eivätkä Helsingin ja Espoon urbaanit keitaat Jätkäsaari ja Keilaniemikään jää meiltä näkemättä.

 

Perillä Kuusisaaressa pääsemme museo-oppaan seurassa tutustumaan taidemuseon kesänäyttelyyn. Didrichsenin taidemuseota ylläpitävä taidesäätiö täyttää kuluvana vuonna 60 vuotta. Näyttely on laajin Didrichsenin kokoelman esittely museossa lähes kymmeneen vuoteen. Kokoelman syntyhistoriaa valottaa ainutlaatuinen aineisto museon perustajien Gunnar ja Marie-Louise Didrichsenin arkistosta.

 

Paluumatkalla nautimme saariston kauniista maisemista ja kuulemme meitä ympäröivästä luonnosta. Helsingin edustalla voimme vilkutella iloisesti saarilla saunoville ja iltapäivän kahvihetkeä viettäville seurueille. Aluksen lipuessa takaisin Kauppatorille näemme miten äänekkäät lokit liitelevät taivaan ja meren välillä.

Vastuullisuus

Edistämme toiminnassamme yhdenvertaisuutta, pyrimme vähentämään eriarvoisuutta ja toimimme inklusiivisesti. Syrjimätön, osallistava toiminta edistää avointa, tasa-arvoista ja mukaansatempaavaa yhteiskuntaa. Retki toteutetaan saariston herkkää luontoa kunnioittaen, ja retkeläisiä kuljettavassa aluksessa käytetään ainoastaan uusiutuvaa biopolttoainetta. Retken järjestäjä lahjoittaa 2 € jokaista osallistujaa kohden John Nurmisen säätiölle, joka tekee arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi – jotta Itämeren perintö säilyy myös tuleville sukupolville.

 

Saavutettavuus & esteettömyys

Alukseen pääsee kulkusiltaa ja/tai siirrettävää ramppia pitkin. Aluksen WC-tila ei ole esteetön. Museorannassa on laituri, jolta on nousua useita portaita pitkin. Museon sisäänkäynti soveltuu liikuntaesteisille ja sisätiloissa on hissi käytettävissä. Ryhmäopastuksilla on mahdollisuus käyttää ääntä vahvistavia kuulokkeita.

 

Valmistautuminen:

Säänmukainen vaatetus ja ulkoiluun sopivat kengät. Etenkin lämpöisenä päivänä suosittelemme omaa vesipulloa mukaan.

 

Vakuutukset:

Evenio on vastuuvakuutettu. Suosittelemme osallistujille omaa vakuutusta.

 

 

Saatavilla:

10.6. – 27.8.2023

 

Hinnat:

Yleisölähtö 18.6.2023. Liput verkkokaupasta

Ryhmävaraukset: Tarjouspyynnöt täältä tai petra.vairimaa@evenio.fi, puh. 050-5600333

Images ot the tour
bottom of page