top of page

Thu, 11 May

|

Kivenlahden metroasema, Kivenlahdentori

Opastettu kierros: Metron taidetta ja tekniikkaa (1,5 h, Finnish language)

Lähde mukaan opastetulle kierrokselle Länsimetron upouusille asemille ja näiden lähiympäristöön. Kierros sopii hyvin liikuntaesteisille, esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuville.

Rekisteröinti on päättynyt
Löydä muita tapahtumia
Opastettu kierros: Metron taidetta ja tekniikkaa  (1,5 h, Finnish language)
Opastettu kierros: Metron taidetta ja tekniikkaa  (1,5 h, Finnish language)

Time & Location

11 May 2023, 10:00 – 11:30

Kivenlahden metroasema, Kivenlahdentori, Meriusva 5, 02320 Espoo, Finland

About

Tämä opastettu metrokierros vie meidät Espoon eteläisiin osiin, Itämeren rannikolle, Länsimetron uusimpien asemien äärelle. Kierroksella tutustumme paikan päällä uutuuttaan hohtavien asemien monipuoliseen taiteeseen ja metron tekniikkaan. Vierailemme myös osin maan päällä tutustumassa paikalliseen historiaan ja nykyaikaan.

Kierroksella saat tietää esimerkiksi miksi aseman puiset kaverit ovat nimeltään Alis ja Ylis, mitä tekemistä tähtikuvioilla, uimisella ja ehdottomalla arkkitehtuurilla on metron kanssa, missä voi pysähtyä meditatiivisen musiikin vietäväksi ja mitä tarkoittaa kun juurtuu asumaan jonnekin. Emme myöskään jätä maailman pohjoisimman metron tarjoamia ja Suomen pisimipiä rullaportaita näkemättä. Yhteisen matkan varrella kuulet myös miten joukkoliikenne on historian kontekstissa kehittynyt ja millaisia teknisiä ratkaisuja Länsimetron talotekniikkaan uppoutuukaan.

Kierros on maksuton koska kyseessä on opaspalveluiden ammattitutkinnon näyttötyö. Lue lisää opaskoulutuksesta täältä.

MISSÄ, MITEN JA MILLOIN?

· 1,5 tunnin pituiselle kierrokselle lähdetään torstaina 11.5.2023 klo 10 Länsimetron päätepysäkiltä Kivenlahden metroaseman "Kivenlahdentorin" pääsisäänkäynniltä "A". Kivenlahden sisäänkäynnin osoite on Meriusva 7, 02320 Espoo. Lue lisää täältä.

· Tapaamme hyvissä ajoin ennen kierroksen alkua asemarakennuksen sisäpuolella, heti ulko-ovien vieressä olevassa aulassa. Oppaalla on kädessä kyltti, josta tunnistat hänet. Oppaan nimi on Petra Vairimaa ja hänet tavoittaa numerosta 050-5600333.

· Matkan varrella liikumme ylä- ja alatasojen välillä hisseillä, ja liikumme asemalta toiselle yksi kerrallaan eteenpäin. Käymme osittain myös ulkona. Tätä varten on tärkeää varustautua sääolosuhteiden vaatimalla tavalla.

· Huomioithan, että ryhmäkoosta ja joukkoliikenteen aikataulusta riippuen matka-aika saattaa hieman vaihdella. Tarkoitus on liikkua siten, että kertalipun aika 80 minuuttia riittää kattamaan maksullisella metroalueella käytetyn ajan. Kierros päättyy Finnoon Meritien sisäänkäynnille. Finnoon sisäänkäynnin osoite on Meritie 10.

· Osallistujien tulee hankkia HSL:n matkalippu kierroksen ajaksi. Tarvittava lippu alueella on BC-vyöhyke. Autamme ja neuvomme mielellämme lipun hankinnassa. Lisätietoja: HSL Liput ja hinnat

Esteettömyys

Tällä kierroksella kaikki kulkuväylät ovat esteettömiä. Tämä merkitsee sitä, että kulkureiteillä ei ole korkeita kynnyksiä eikä portaita. Väylien leveydet ja useiden isojen hissien käyttö mahdollistavat ryhmän sujuvan liikkumisen. Kierros ei kuitenkaan ole erityisesti näkö- tai kuulovammaisille suunniteltu, mutta oppaalla on äänenvahvistin käytössä ja hän pyrkii aina puhumaan tilassa, jossa kuuluvuus ja näköyhteys on sujuvaa. Opastus ja kulku on luonteeltaan rauhallista. Päätös avustajan tarpeesta tulee osallistujan henkilökohtaisesti tehdä. Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin.

Vastuullisuus

Evenio on sitoutunut toimimaan vastuullisesti. Olemme saaneet Sustainable Travel Finland - sertifikaatin maaliskuussa 2023. Olemme tehneet Kestävän kehityksen sitoumuksen Sitoumus2050: "Evenio sitoutuu suunnittelemaan tapahtumia ja ohjelmapalveluita, jotka edistävät osallistujien hyvinvointia ja ymmärrystä ympäröivää maailmaa kohtaan kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Sitoudumme tuotteillamme edistämään yhdenvertaisuutta ja vähentämään eriarvoisuutta luomalla kaikille sopivia palveluita."

Vakuutukset

Evenio on vastuuvakuutettu. Suosittelemme kierroksillemme osallistuville aina omaa henkilökohtaista vakuutusta mm. tapaturmien varalle.

Yhteystiedot: Evenio Oy | Petra Vairimaa | Puh. 050-5600333 | petra.vairimaa@evenio.fi | www.evenio.fi

Share

bottom of page