top of page

Sun, 18 Jun

|

Helsinki

Hurmaava saaristokierros ja kesäinen taide-elämys Helsingissä. (4h)

Kuvat: JT-Line / Omar El Mrabt ja Didrichsen museum

Lippuja ei ole saatavilla
Kurkkaa muita vaihtoehtoja
Hurmaava saaristokierros ja kesäinen taide-elämys Helsingissä. (4h)
Hurmaava saaristokierros ja kesäinen taide-elämys Helsingissä. (4h)

Time & Location

18 Jun, 12:30 – 16:30

Helsinki, Cholera Basin, Helsinki, Finland

About

Lähde kesäiselle risteilylle nauttimaan merellisen Helsingin ja Espoon maisemista, kuulemaan alueen historiasta ja näkemään paikan päälle miten luonto ja kaupunki yhdistyvät toisiinsa. Lisäksi pääset tutustumaan juhlavuoden näyttelyyn Didrichsenin taidemuseossa.

Puolipäiväretki alkaa Helsingin Kauppatorilta. Alus suuntaa kohti Espoon ja Helsingin rajalla Kuusisaaressa sijaitsevaa taidemuseo Didrichseniä. Matkalla ohitetaan mm. Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnan merilinnoitus, viehättäviä purjehduskerhoja ja kesäravintoloita, eivätkä Helsingin ja Espoon urbaanit keitaat Jätkäsaari ja Keilaniemikään jää meiltä näkemättä.

Perillä Kuusisaaressa pääsemme museo-oppaan seurassa tutustumaan taidemuseon kesänäyttelyyn. Didrichsenin taidemuseota ylläpitävä taidesäätiö täyttää kuluvana vuonna 60 vuotta. Näyttely on laajin Didrichsenin kokoelman esittely museossa lähes kymmeneen vuoteen. Kokoelman syntyhistoriaa valottaa ainutlaatuinen aineisto museon perustajien Gunnar ja Marie-Louise Didrichsenin arkistosta.

Paluumatkalla nautimme saariston kauniista maisemista ja kuulemme meitä ympäröivästä luonnosta. Helsingin edustalla voimme vilkutella iloisesti saarilla saunoville ja iltapäivän kahvihetkeä viettäville seurueille. Aluksen lipuessa takaisin Kauppatorille näemme miten äänekkäät lokit liitelevät taivaan ja meren välillä.

Kierros on sisällöiltään suunnattu luonnosta, taiteesta, paikallisesta historiasta ja nykyajasta kiinnostuneille. 

Hinnat per henkilö (sis. 24% alv)

Aikuiset 79€ 

Alennettu lippu 69€ (koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia)

Lapset 6-15 -v. 49€

Lapset ja sylivauvat 0-5 -v. 0€

Huom! Museokortilla saa 12 €:n alennuksen lipun hinnasta. Retken voi maksaa myös ePassilla. Valitset vain oikean tuotteen, Evenio saa tästä ilmoituksen ja vahvistaa paikan 6 tunnissa.

Hintaan sisältyy

Kuljetus vesibussilla & koko matkan ajan ammatillinen matkaopas

Opastettu museovierailu Didrichsenin kesänäyttelyyn (Museokortilla saa 12 € alennusta) 

Lisätilauksesta kahvi/tee ja raparperipiirakka a la Bruket Cafe ennakkoon tilattuna 7,50€ per henkilö ja paikan päällä ostettuna 8,80€ per henkilö. Emme takaa raparperipiirakan saatavuutta muille kuin ennakkoon kahvitarjoilun tilanneille. Ennakkotilaukset voi maksaa paikan päällä aluksella. Piirakka on laktoositon ja gluteeniton.

Vastuullisuus

Edistämme toiminnassamme yhdenvertaisuutta, pyrimme vähentämään eriarvoisuutta ja toimimme inklusiivisesti. Syrjimätön, osallistava toiminta edistää avointa, tasa-arvoista ja mukaansatempaavaa yhteiskuntaa. Retki toteutetaan saariston herkkää luontoa kunnioittaen, ja retkeläisiä kuljettavassa aluksessa käytetään ainoastaan uusiutuvaa biopolttoainetta. Retken järjestäjä lahjoittaa 2 € jokaista osallistujaa kohden John Nurmisen säätiölle, joka tekee arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi – jotta Itämeren perintö säilyy myös tuleville sukupolville.

Saavutettavuus & esteettömyys

Alukseen pääsee kulkusiltaa ja/tai siirrettävää ramppia pitkin. Aluksen WC-tila ei ole esteetön. Museorannassa on laituri, jolta on nousua useita portaita pitkin. Museon sisäänkäynti soveltuu liikuntaesteisille ja sisätiloissa on hissi käytettävissä. Ryhmäopastuksilla on mahdollisuus käyttää ääntä vahvistavia kuulokkeita. 

Valmistautuminen:

Säänmukainen vaatetus ja ulkoiluun sopivat kengät. Etenkin lämpöisenä päivänä suosittelemme omaa vesipulloa mukaan.

Vakuutukset:

Evenio on vastuuvakuutettu. Suosittelemme osallistujille omaa vakuutusta.

Share

bottom of page