top of page

Sun, 11 Jun

|

Kolera-allas, JT Line, Kauppatori

Helsingin seudun saariston historiaa ja nykyaikaa - opastettu risteily (5,5h)

Lähde risteilylle historiallista höyrylaivareittiä pitkin, ja huomaat, miksi helsinkiläiset ovat kautta aikojen rakastaneet upeaa saaristoaan. Pääset myös vierailemaan ainutlaatuisella, vanhalla kalastajatilalla. Kuvat: KAMU/Jonna Pennanen, KAMU/Aino Osola and Evenio/Petra Vairimaa

Registration is closed
See other events
Helsingin seudun saariston historiaa ja nykyaikaa - opastettu risteily (5,5h)
Helsingin seudun saariston historiaa ja nykyaikaa - opastettu risteily (5,5h)

Time & Location

11 Jun, 10:00 – 15:30

Kolera-allas, JT Line, Kauppatori, Cholera Basin, Helsinki, Finland

About

Tämä puolipäiväretki alkaa Helsingin Kauppatorilta. Alus suuntaa kohti Espoossa Pentalan saarella sijaitsevaa vanhaa kalastajatilaa. Matkalla ohitetaan mm. Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnan merilinnoitus, viehättäviä purjehduskerhoja ja kesäravintoloita ja reitin varrella sijaitsevia perinteisiä kesähuviloita.

Perillä Pentalan saarella päästään tutustumaan vanhaan kalastajatilaan, joka on kunnostettu, ja toimii nykyään ulkoilmamuseona. Retken hintaan sisältyy opastettu erikoiskierros ns. Gurlin talossa. Talon kotimuseo esittelee tilan viimeisen asukkaan, kalastajan lesken Gurli Nyholmin, elämää vuonna 1986.

Paluumatkalla nautitaan perinteisestä lohikeitosta, kahvitarjoilusta ja saariston kauniista maisemista.

Hinta sisältää

Opastetun risteilyn

Sisäänpääsyliput ja opastetun erikoiskierroksen Gurlin talossa

Lounas- ja kahvitarjoilun paluumatkalla

Retken voi maksaa myös ePassilla. Valitset vain oikean tuotteen, Evenio saa tästä ilmoituksen ja vahvistaa paikan max. 6 tunnissa.

Vastuullisuus

Olemme sitoutuneet suunnittelemaan palveluita, jotka edistävät osallistujien hyvinvointia ja ymmärrystä ympäröivää maailmaa kohtaan kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Haluamme myös edistää yhdenvertaisuutta, vähentää eriarvoisuutta ja toimimme inklusiivisesti. Päämääränämme on, että palvelut ovat yhdenvertaisesti kaikkien saavutettavissa iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta, kulttuurista ja erityistarpeista huolimatta. Syrjimätön, osallistava toiminta edistää avointa, tasa-arvoista ja mukaansatempaavaa yhteiskuntaa.

Helsinkiä kutsutaan usein Itämeren tyttäreksi. Retki toteutetaan saariston herkkää luontoa kunnioittaen. Retkeläisiä kuljettavassa aluksessa käytetään ainoastaan uusiutuvaa biopolttoainetta. Lisäksi retken järjestäjä lahjoittaa 2 € jokaista osallistujaa kohden John Nurmisen säätiölle, joka tekee arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi – jotta Itämeren perintö säilyy myös tuleville sukupolville.

Saavutettavuus & esteettömyys

Alukseen pääsee pyörätuolilla kulkusiltaa ja/tai siirrettävää ramppia pitkin, mutta tarvitsemme etukäteen tiedon, mikäli ryhmässä on pyörätuolia käyttävä matkustaja tai matkustajia. Aluksen WC-tila ei ole esteetön. Pentalan saari ja Saaristomuseon alue ovat osittain saavutettavia, ja osittain haastavia pyörätuolilla. Alueen polut ovat hiekkapolkuja, joilla on käpyjä ja juuria. Alueella on esteetön wc ja museon päärakennukseen Villa Rosengårdiin sekä taukohuvila Lilla Villaniin pääsee luiskaa pitkin. Gurlin talo ei valitettavasti ole täysin esteetön. Sinne löytyy kuitenkin siirrettävät luiskat, ja kevyellä, kapealla pyörätuolilla voi päästä Gurlin talon alakertaan. Huoneiden väleillä on matalia kynnyksiä.

Tickets

Price

Quantity

Total

 • Opastettu risteily 11.6.2023

  From €59.00 to €118.00

  Helsingin seudun saariston historiaa ja nykyaikaa (5,5h)

  From €59.00 to €118.00

  Sale ended

  Price option
  Price
  Quantity
  Total

  Aikuinen

  €118.00

  ALV included

  €118.00

  ALV included

Total

€0.00

Share

bottom of page