top of page

Sun, 20 Aug

|

Helsinki

Esteetön brunssiristeily Vallisaareen ja Helsinki Biennaaliin (4h)

Lähde mukaan JT-Linen risteilylle Helsingin saaristoon ja opastetulle kierrokselle Vallisaareen! Kuva HAM Helsinki Biennaali

Esteetön brunssiristeily Vallisaareen ja Helsinki Biennaaliin (4h)
Esteetön brunssiristeily Vallisaareen ja Helsinki Biennaaliin (4h)

Time & Location

20 Aug 2023, 10:00 – 14:00

Helsinki, Keisarinluodonlaituri 1, 00170 Helsinki, Finland

About

JT-Line järjestää kesällä 2023 yleisöristeilyretkiä, joiden aikana risteillään Helsingin edustalla ja rantaudutaan Vallisaareen tutustumaan saareen ja siellä jo toista kertaa järjestettävään Helsinki Biennaaliin. Risteilyn aikana nautitaan Bruket Cafén brunssista, ja perillä Vallisaaressa päästään kahden auktorisoidun oppaan johdolla Aleksanterin kierrokselle: toinen oppaista uppoutuu ryhmän kanssa Vallisaaren mielenkiintoiseen historiaan ja luontoon, ja toinen opas kertoo Biennaalin taideteoksista, keskittyen merkittävimpiin ulkotilassa sijaitseviin teoksiin. Risteilyt lähtevät Helsingin Kauppatorilta ja kestävät 4 tuntia.

Risteilypäivät:

  • Su 20.8.2023 klo 10–14
  • La 9.9.2023 klo 10–14

Risteilyjen aikataulu:

  • Klo 9.40 alus saapuu lähtöpaikkaan Kauppatorin Keisarinluodon laituriin (= Korkeasaaren vesibussin lähtölaituri)
  • Klo 10.00 lähtö risteilylle Helsingin edustan saaristoon. Risteilyn aikana tarjoillaan brunssi, joka sisältyy risteilylipun hintaan
  • Klo 11.15 saapuminen Vallisaaren Torpedolahteen
  • Klo 11.30 opastetut kierrokset Vallisaaressa alkavat, tutustuminen sekä Helsinki Biennaaliin, että saaren luontoon ja historiaan
  • Klo 13.30 lähtö Vallisaaresta Torpedolahdesta
  • Klo 14.00 saapuminen takaisin Kauppatorille

Risteilylippujen hinnat:

Aikuiset: 75 €

Opiskelijat ja eläkeläiset: 70 €

Lapset 4–12 vuotta: 45 €

Lapset 0–3 vuotta: 5 €

Risteilylipun hintaan sisältyy laivamatka, opastettu tutustuminen Vallisaareen ja Helsinki Biennaaliin, brunssi ja kahvi/tee. Kuohuviiniä ja muita juomia on ostettavissa erikseen aluksen kahvilasta (täydet anniskeluoikeudet).

Lipunmyynnistä vastaa JT-Line >>

Alus:

Risteilyt toteutetaan M/s Ilves-aluksella. Alukseen otetaan maksimissaan 40 osallistujaa, jolloin kaikille riittää pöytäpaikka aluksen sisätiloissa. Samassa pöydässä saattaa kuitenkin istua kaksi eri seuruetta johtuen aluksen sisustuksesta. Aluksella on myös tilava aurinkokansi, jossa on lisää pöytäpaikkoja. Alukseen pääsee myös sähköpyörätuolilla. Pyörätuolia käyttäviä pyydetään lisäämään varausta tehdessä erillinen pyörätuolipaikkavaraus, jotta sujuva risteilykokemus on taattu.

Esteettömyys ja saavutettavuus:

Kauppatori (os. Kauppatori, Eteläranta, Helsinki): saapuminen ja laiturialue

Laiturialueen läheisyydessä ei ole varsinaisia esteettömiä autopaikkoja. Helsingin kaupungin Palvelukartasta löydät tarkemmat tiedot alueen pysäköintimahdollisuuksista. Saattoliikenteellä on parhaiten tilaa pysähtyä Vanhan Kauppahallin läheisyydessä. Vanhan Kauppahallin puolelta kannattaa saapua muutenkin, sillä sitä kautta saapuessa reitti kohti laiturialuetta Kauppatorin keskellä on asfaltoitu ja mukulakivi alkaa vasta laiturialueen läheisyydessä. Laiturialueen edusta on muutoin esteetön ja odotusalueella on penkkejä istumista varten. Laiturille jää pieni kaltevuus, mutta käytävät ovat leveitä ja laiturilla on helppo liikkua myös apuvälinein.

Kulku vesibussiin:

Vesibussiin Ilves kuljetaan pyörätuolille suunniteltua ramppia pitkin, jonka pituus on 183 cm ja leveys 74 cm. Vesibussin sisääntulotasolla on tilaa olla isommalla apuvälineellä ja tilaan jää yli 150 cm käännähdysympyrä. Aluksen alamatkustamoon kulkevan portaikon leveys on 170 cm ja portaissa on kummallakin puolella käsijohteet. Aluksessa on mahdollisuus omatoimiseen virvokkeiden ostamiseen esteettömällä tasolla. Aluksessa ei ole esteetöntä WC-tilaa. Perillä Vallisaaressa on kuitenkin esteetön WC-tila.

Avustajat:

Avustettavan kanssa saapuva henkilökohtainen avustaja on oikeutettu osallistumaan retkelle lasten lipulla (45 €), kun avustettavalla on EU:n vammaiskortti, jossa on A-merkintä. Tällöin avustajan lipun hintaan sisältyy myös brunssiruokailu aluksella.

Kulku Vallisaaressa:

Vallisaari on luontosaari. Opastetulla kierroksella kuljetaan noin kolmen kilometrin pituinen Aleksanterin kierros. Reitin väylät ovat pääasiassa soraa ja hiekkaa. Juurakoita tai vastaavia reitillä ei ole. Reitin varrella on myös joitakin mäkiä, muutamat jyrkkiä. Reitin jyrkkyydet on merkitty tähän karttaan. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. Maasto kannattaa siis ottaa huomioon, kun suunnittelee mukaan tuloa ja mahdollisesti mukaan otettavia apuvälineitä. Sähköpyörätuolilla ja muilla sähköisillä apuvälineillä voi liikkua saarella. Manuaalisella pyörätuolilla liikkuvan henkilön kannattaa huomioida, että avustajan mukana olo on useimmille välttämätöntä. Lastenrattaiden kanssa saarella pystyy liikkumaan. Vallisaaressa on kahviloita ja konttiravintola terassipaikoin. Kaikkiin kahviloihin on korkeuseroja, mutta myös rampit pyörätuoleilla liikkuville. Vallisaaressa on esteettömät wc:t.

Lue lisää Vallisaaren esteettömyydestä:

https://helsinkibiennaali.fi/esteettomyys/

https://www.palmuasema.fi/vallisaari-ja-helsinki-biennaali-pyoratuolilla/

https://www.palmuasema.fi/vallisaari-sahkopyoratuolilla/

Lue lisää Helsinki Biennaalista:

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen, HAM Helsingin taidemuseoon ja eri puolille Helsinkiä. Biennaali järjestetään toista kertaa 11.6.–17.9.2023. Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin ja ruutikellareihin. Biennaalin tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo.

Risteilyt toteutetaan yhteistyössä JT-Linen, Evenion ja Bruket Cafén kanssa.

Share

bottom of page