top of page

Sa., 16. Sept.

|

Kivenlahden metroasema (Kivenlahdentori)

Esteetön opastettu kierros: Metron taidetta ja tekniikkaa! (1,5 h)

Lähde mukaan opastetulle kierrokselle Länsimetron upouusille asemille ja näiden lähiympäristöön. Kierros sopii hyvin liikuntaesteisille, esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuville.

Esteetön opastettu kierros: Metron taidetta ja tekniikkaa! (1,5 h)
Esteetön opastettu kierros: Metron taidetta ja tekniikkaa! (1,5 h)

Zeit & Ort

16. Sept. 2023, 12:00 – 13:30

Kivenlahden metroasema (Kivenlahdentori), Meriusva 7

Über die Veranstaltung

Tämä opastettu metrokierros vie meidät Espoon eteläisiin osiin, Itämeren rannikolle, Länsimetron uusimpien asemien äärelle. Kierroksella tutustumme paikan päällä uutuuttaan hohtavien asemien monipuoliseen taiteeseen ja metron tekniikkaan. Vierailemme myös osin maan päällä tutustumassa paikalliseen historiaan ja nykyaikaan. 

Kierroksella saat tietää esimerkiksi miksi aseman puiset kaverit ovat nimeltään Alis ja Ylis,  mitä tekemistä tähtikuvioilla, uimisella ja ehdottomalla arkkitehtuurilla on metron kanssa, missä voi pysähtyä meditatiivisen musiikin vietäväksi ja mitä tarkoittaa kun juurtuu asumaan jonnekin. Emme myöskään jätä maailman pohjoisimman metron tarjoamia ja Suomen pisimipiä rullaportaita näkemättä. Yhteisen matkan varrella kuulet myös miten joukkoliikenne on historian kontekstissa kehittynyt ja millaisia teknisiä ratkaisuja Länsimetron talotekniikkaan uppoutuukaan. 

MISSÄ, MITEN JA MILLOIN?

 • 1,5 tunnin pituiselle kierrokselle lähdetään lauantaina 16.9.2023 klo 12 Länsimetron päätepysäkiltä Kivenlahden metroaseman "Kivenlahdentorin" pääsisäänkäynniltä A. Kivenlahden sisäänkäynnin osoite on Meriusva 7, 02320 Espoo. Lue lisää täältä.
 • Lipun hinta on 15€ (sis. alv 24%) 
 • Avustajan ei tarvitse ostaa lippua.   
 • Tapaamme hyvissä ajoin ennen kierroksen alkua asemarakennuksen sisäpuolella, heti ulko-ovien vieressä olevassa aulassa. Oppaalla on kädessä kyltti, josta tunnistat hänet. Oppaan nimi on Petra Vairimaa ja hänet tavoittaa numerosta 050-5600333.
 • Matkan varrella liikumme ylä- ja alatasojen välillä hisseillä, ja liikumme asemalta toiselle yksi kerrallaan eteenpäin. Käymme osittain myös ulkona. Tätä varten on tärkeää varustautua sääolosuhteiden vaatimalla tavalla.
 • Huomioithan, että ryhmäkoosta ja joukkoliikenteen aikataulusta riippuen matka-aika saattaa hieman vaihdella. Tarkoitus on liikkua siten, että kertalipun aika 80 minuuttia riittää kattamaan maksullisella metroalueella käytetyn ajan. Kierros päättyy Finnoon Meritien sisäänkäynnille. Finnoon sisäänkäynnin osoite on Meritie 10.
 • Huom! Osallistujien tulee hankkia HSL:n matkalippu kierroksen ajaksi. Tarvittava lippu alueella on BC-vyöhyke. Autamme ja neuvomme mielellämme lipun hankinnassa. Lisätietoja: HSL Liput ja hinnat

Esteettömyys

Tällä kierroksella kaikki kulkuväylät ovat esteettömiä. Tämä merkitsee sitä, että kulkureiteillä ei ole korkeita kynnyksiä eikä portaita. Väylien leveydet ja useiden isojen hissien käyttö mahdollistavat ryhmän sujuvan liikkumisen. Kierros ei kuitenkaan ole erityisesti näkö- tai kuulovammaisille suunniteltu, mutta oppaalla on tarvittaessa äänenvahvistin käytössä ja hän pyrkii aina puhumaan tilassa, jossa kuuluvuus ja näköyhteys on sujuvaa. Kierros ei ole erityisesti kuvailutulkattu. Opastus ja kulku on luonteeltaan rauhallista. Päätös avustajan tarpeesta tulee osallistujan henkilökohtaisesti tehdä. Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin.

Vastuullisuus

Evenio on sitoutunut toimimaan vastuullisesti. Olemme saaneet Sustainable Travel Finland - sertifikaatin maaliskuussa 2023. Kestävän kehityksen Sitoumus2050: "Evenio sitoutuu suunnittelemaan tapahtumia  ja ohjelmapalveluita, jotka edistävät osallistujien hyvinvointia ja  ymmärrystä ympäröivää maailmaa kohtaan kestävän kehityksen tavoitteiden  mukaisesti. Sitoudumme tuotteillamme edistämään yhdenvertaisuutta ja  vähentämään eriarvoisuutta luomalla kaikille sopivia palveluita."

Vakuutukset

Evenio on vastuuvakuutettu. Suosittelemme kierroksillemme osallistuville aina omaa henkilökohtaista vakuutusta mm. tapaturmien varalle. 

Tickets

 • Esteetön metro

  15,00 €
  Steuer: VAT / ALV inbegriffen
  Verkauf beendet

Gesamtsumme

0,00 €

Diese Veranstaltung teilen

bottom of page